Persoonlijke en professionele behandeling

Sinds 2001 biedt neuroCare Nederland deskundige en persoonlijke hulpverlening aan kinderen en volwassenen. U kunt bij ons terecht voor diagnostiek en advies en behandeling van verschillende soorten psychische klachten. neuroCare biedt zowel Basis- als Specialistische Gezondheidszorg aan voor kinderen, jeugdigen, volwassenen en ouderen. 

Door jarenlange behandel- en onderzoekservaring op het gebied van depressie en ADHD, worden we nationaal én internationaal gezien als een gespecialiseerd en innovatief behandelcentrum met grensverleggende behandelmethoden zoals bv. rTMS.

De volgende behandelmethoden worden toegepast binnen neuroCare Nederland:

 • Psychotherapie: Een therapievorm voor kinderen en volwassenen waarbij gebruik wordt gemaakt van wetenschappelijk aangetoonde effectieve methodes om de emotionele en/of gedragsproblemen zo goed mogelijk en duurzaam te reduceren.
 • Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR): Een methode die kan worden ingezet indien er sprake is van traumatische ervaringen bij kinderen of volwassenen.
 • rTMS bij depressie en OCS/dwang: Een bewezen effectieve behandelmethode bij de behandeling van depressie en dwangstoornissen die wij al sinds 2006 toepassen, waarbij gebruik wordt gemaakt van magnetische hersenstimulatie. rTMS wordt vaak gecombineerd met psychotherapie.
 • Neurofeedback bij ADHD / ADD: Een bewezen effectieve behandelmethode bij de behandeling van ADHD / ADD (concentratie/aandachtsproblemen) en slaapproblemen waarbij door training van hersenactiviteit de klachten afnemen. Neurofeedback wordt vaak gecombineerd met psychotherapie.
 • Slaap-adviestrajecten: Ter preventie van bijvoorbeeld concentratie-, stemmingsproblemen, angst, spanning en druk gedrag als gevolg van een langdurig opgebouwd slaaptekort.
 • Kinder- en Jeugdhulpverlening.

neuroCare Nederland werkt in een prettige, kleinschalige setting. De behandelingen bij neuroCare Nederland worden uitgevoerd door gekwalificeerde psychologen en orthopedagogen die aangesloten zijn bij professionele beroepsverenigingen.Onze behandelingen beginnen altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt samen met u bekeken welke behandelmethode het best aansluit bij uw klachten of die van uw kind.

Professionele behandeling

In onze praktijk zijn de therapeuten academisch opgeleid in verschillende disciplines van de psychologie en orthopedagogiek, aangevuld met opleidingen en cursussen in psychotherapie, neurofeedback en rTMS. De therapeuten volgen met regelmaat cursussen voor het actueel houden van hun kennis van huidige en nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen. Ons multidisciplinaire team kijkt vanuit verschillende invalshoeken naar de klachten van onze cliënt en komt met een gepersonaliseerd behandelplan. Deze wijde blik wordt door vele cliënten enorm gewaardeerd; wij passen ons behandelprotocol aan op uw klachten en persoonlijke situatie.

Uitsluitingscriteria

U kunt in onze praktijk niet in behandeling komen voor de volgende problematiek:

 • primaire en/of ernstige verslavingsproblematiek
 • ernstige gedragsproblemen en/of agressiviteit
 • psychotische stoornissen
 • ernstige persoonlijkheidsproblematiek waarbij langdurige en intensieve hulp noodzakelijk is
 • ernstige suïcidaliteit

In onze instelling kunnen geen vrijheidsbeperkende maatregelen toegepast worden.