neuroCare Nederland maakt het verschil

neuroCare Nederland (voorheen Brainclinics) legt zich al sinds 2001 toe op onderzoek en behandeling van o.a. depressie, dwang, concentratieklachten en slaapproblemen. Het grote verschil met andere zorgverleners op dit gebied is dat wij neuromodulatie technieken (zoals rTMS en neurofeedback) hebben geïntegreerd in onze reguliere behandelingen. Door jarenlange behandel- en onderzoekservaring op dit gebied, worden we nationaal én internationaal gezien als een gespecialiseerd behandelcentrum. Cliënten uit binnen- en buitenland weten ons om deze redenen te vinden. Naast de gecombineerde behandelingen bieden wij ook reguliere behandelingen zoals Cognitieve Gedragstherapie en EMDR bij trauma.

Wij bieden enkel behandelmethoden aan waarvoor gedegen wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is en doen zelf ook veel onderzoek. Dit onderzoek doen wij in samenwerking met Onderzoeksinstituut Brainclinics en (inter)nationale wetenschappers verbonden aan verschillende (inter)nationale universiteiten. Wij zijn dus als geen ander op de hoogte van de stand van de wetenschap achter onze behandelmethoden. Ook voeren wij zelf regelmatig pilot-trajecten uit, waarbij wij nieuwe behandelmethoden, of nieuwe toepassingen van bestaande methoden, in een kleine setting inzetten en evalueren. Alleen zo komt de wetenschap en de toepasbaarheid daarvan in de zorg verder. Zo was neuroCare Nederland de eerste praktijk in Europa die rTMS ging toepassen bij depressie en dwang. Inmiddels hebben wij hiermee al honderden mensen succesvol behandeld.

 

ADHD, ADD en slaapproblemen

Indien u of uw kind hinder ondervindt van klachten zoals aandachts-problemen, impulsiviteit, hyperactiviteit, onrust of slaapproblemen dan kan dit u of uw kind in het dagelijks leven behoorlijk in de weg staan. Normaal gesproken werken de diverse delen in onze hersenen goed samen. Klachten - zoals ADHD/ADD - ontstaan omdat de hersenactiviteit niet in balans is. Neurofeedback pakt de klachten aan bij de bron en kan de afhankelijkheid van medicatie verminderen. Neurofeedback training stelt u in staat zelf controle uit te oefenen op de activiteit in uw hersenen. Het helpt om grip op uw leven te krijgen, met een blijvend resultaat. Neurofeedback - ook wel EEG Biofeedback genoemd - is daarmee een effectieve behandelmethode voor mensen met ADHD en ADD, maar ook bij de behandeling van slaapproblemen.

Klik op de link voor meer informatie over neurofeedback bij ADHD, ADD en slaapproblemen.

Depressie & dwang (OCS)

Depressie is een van de meest voorkomende psychische stoornissen en onderscheidt zich van ‘normale’ somberheid door de aard en duur van de symptomen. Depressie kan worden behandeld door middel van psychotherapie, EMDR (in geval van trauma), medicatie en rTMS.

rTMS is een behandelmethode die bewezen effectief is voor de behandeling van depressie. rTMS staat voor repetitive Transcranial Magnetic Stimulation ofwel herhaalde magnetische hersenstimulatie. Door middel van rTMS wordt de communicatie tussen verschillende hersengebieden verbeterd. Hierdoor nemen de bijbehorende depressieve klachten af.
rTMS kan toegepast worden zonder gebruik van antidepressiva of kan zelfs werken bij cliënten die geheel niet reageren op medicatie (behandelresistente patiënten). Ook kan rTMS therapie een goede aanvulling zijn voor mensen die de antidepressieve medicatie willen afbouwen om daarmee terugval te voorkomen. De medicatie hoeft niet afgebouwd te worden alvorens met deze behandeling kan worden gestart.

Wij passen deze methode al sinds 2006 succesvol toe bij bij mensen met een milde tot zware depressie en sinds enkele jaren ook bij mensen met dwangklachten/OCS.

Klik op de link voor meer informatie over de behandeling dmv rTMS.