Accreditatie en registratie

Accreditatie

De cursussen en workshops van neuroCademy zijn geaccrediteerd door diverse beroepsorganisaties. Bij elke gepubliceerde cursus in de cursuskalender kunt u informatie terugvinden door wie en op welke wijze de cursus geaccrediteerd is. Onze cursussen zijn geaccrediteerd door:

  • BCIA: Biofeedback Certification International Alliance (international)
  • BLAEK: Bayrische Landesärztekammer
  • PTK: Bayrische Psychotherapeuten Kammer
  • NIP: Nederlands Instituut van Psychologen
  • NVvP: Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie
  • SRVB: Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen
  • FGzPt: Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten

BCIA - Biofeedback Certification International Alliance

Op het gebied van Neurofeedback, is het steeds belangrijker dat voldaan wordt aan de hoogste normen ten aanzien van kwaliteit en professionaliteit. De Biofeedback Certification International Alliance (BCIA) levert deze kwaliteitsnormen. De BCIA (voorheen het Biofeedback Instituut van Amerika) heeft een groeiend aantal gecertificeerde therapeuten in Nederland en de rest van de wereld. Momenteel zijn er meer dan 40 Nederlandse psychologen gecertificeerd. De BCIA is een beroepsvereniging die de belangen en de kwaliteit van de Neurofeedback therapeuten al meer dan 30 jaar bewaakt.

neuroCademy (voorheen Brainclinics Education) is één van de twee educatieve instituten waar men kan worden opgeleid in het toepassen van Neurofeedback met een BCIA accreditatie buiten de Verenigde Staten. De BCIA streeft erna de hoogste kwaliteit op het gebied van evidence-based Neurofeedback te handhaven. De BCIA levert een blauwdruk met daarin de richtlijnen hoe men BCIA geaccrediteerd kan worden. Alle Neurofeedback therapeuten die BCIA gecertificeerd willen worden, moeten aan deze richtlijnen voldoen en blijven voldoen om hun certificering te behouden. U kunt deze blauwdruk hier vinden: Blueprint of Knowledge.

Het is een vereiste dat de cursus verzorgd wordt door  een regionale geaccrediteerde academische instelling die gebruik maakt van de 36-urige BCIA ‘Blueprint of Knowledge Statements’ of  dat de cursusaanbieder een BCIA geaccrediteerd cursusprogramma gebruikt. Dit is het geval bij de 4-daagse cursus zoals aangeboden door neuroCademy. Kijk hier voor een overzicht van cursusdata.

Registratie

neuroCademy (voorheen Brainclinics Education) is geregisteerd in het “Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs” (CRKBO). Dit is een register voor het beroepsonderwijs.

Alleen geldig voor onze cursussen in Nederland:

Omdat neuroCademy een geregistreerd educatief instituut is, zijn de cursussen en workshops vrijgesteld van BTW. Dit is geregeld volgens de Europese belasting richtlijnen.