Meer dan 10 jaar ervaring in het behandelen van cliënten met ADHD en slaapproblemen

Sinds de opening van onze eerste praktijk in Nijmegen (NL) in 2006, heeft neuroCare Nederland (voorheen Brainclinics) cliënten met ADHD en ADD succesvol behandeld. De therapievormen die we gebruiken voor de behandeling van ADHD en ADD zijn grondig getest. Inmiddels hebben we veel cliënten geholpen hun afhankelijkheid van medicatie te verminderen of het gebruik van medicatie zelfs volledig af te bouwen.

Neurofeedback bij ADHD en slaapproblemen

Neurofeedback is een bewezen effectieve methode in de behandeling van ADHD, ADD en slaapproblemen, waarbij training van de hersenen de symptomen van ADHD en ADD en slapeloosheid zal verminderen. De werkzaamheid is het resultaat van meer dan 30 jaar behandelingen en onderzoek. Voortdurend onderzoek naar Neurofeedback helpt ons om onze behandelmethoden continue te verbeteren.

Bij volwassenen en kinderen met ADHD, ADD en bijbehorende slaapproblemen, kan een combinatie van Neurofeedback en CGT als behandeling gebruikt worden. Volwassenen met primaire chronische slapeloosheid, zal in eerste instantie geadviseerd worden om cognitieve gedragstherapie te ondergaan. Klik op onderstaande link voor meer informatie over de behandelsuccessen van Neurofeedback bij ADHD en slapeloosheid.

De samenhang tussen ADHD en slaapproblemen

Hoewel mensen met slaapproblemen geen ADHD hoeven te hebben en mensen met ADHD geen slaapproblemen, zijn er toch veel overeenkomsten in het functioneren van de hersenen, die erop wijzen dat Neurofeedback in beide gevallen een effectieve behandmethode kan zijn.

Zowel bij mensen met slaapproblemen als bij mensen met ADHD of ADD zien we vaak een vertraging van hersengolven (frontale theta of langzame alpha peak frequentie). Gebruikelijk is, dat wanneer de hersenen zich ergens op focussen, deze hersengolven verhoogde activiteit vertonen. Echter, als je een persoon met ADHD of Insomnie bent, is deze hersenactiviteit verminderd en zul je het moeilijker vinden om je te concentreren. Klik op onderstaande link om meer te weten te komen over de interessante overeenkomsten tussen slapeloosheid en ADHD.