Aanmelden

Heeft u vragen over de behandelingen die wij aanbieden of wilt u een afspraak maken, dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 024 750 35 07. U kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u ook het contactformulier invullen en versturen of de voicemail inspreken. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanmelden en procedure

Onze behandelingen beginnen altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden uw klachten (of die van uw kind) besproken en kijken we samen met u welke behandelmethode het best aansluit bij deze klachten. In veel gevallen geven we ook een speciaal horloge mee. Dit horloge meet een aantal dagen hoe u of uw kind slaapt. Dit kan van belang zijn voor de verdere behandeling.

Tenslotte wordt, in geval van rTMS of neurofeedback, ook een QEEG-onderzoek gepland. Dit proberen wij bij voorkeur op dezelfde dag te laten plaatsvinden. De intake duurt ongeveer 1 1/2 uur, het QEEG onderzoek ten behoeve van rTMS ongeveer 2 uur en het QEEG bij Neurofeedback ongeveer 3 uur.

Het QEEG vindt plaats in Nijmegen. Mocht u in behandeling willen komen in onze vestiging in Den Haag dan zult u éénmalig naar Nijmegen moeten komen voor het QEEG onderzoek. De intake en de rTMS of Neurofeedback behandeling vinden dan uiteraard wel in Den Haag plaats.

Verdere procedure in geval van rTMS

Wanneer de resultaten van het QEEG onderzoek door ons beoordeeld zijn, wordt er na twee weken contact met u opgenomen om aan te geven of u in aanmerking komt voor de rTMS behandeling. Indien u in behandeling kunt komen en u bovenaan de eventuele wachtlijst staat, nemen we weer contact met u op om de behandeldata te plannen.
Bij aanvang en na elke 5 behandelingen wordt er een BDI scorelijst afgenomen. Deze vragenlijst is een meting van de vooruitgang van de behandeling.

*In sommige gevallen is het van belang om voor behandeling een rapportbespreking in te plannen. Dit wordt in rekening gebracht als een 'Basis GGZ consult’. Over het algemeen is dit bij de behandeling met rTMS niet nodig omdat wij daarbij het QEEG-onderzoek alleen nodig hebben voor het bepalen van het behandelprotocol en uit veiligheidsoverwegingen.

Verdere procedure in geval van Neurofeedback

Wanneer de resultaten van het QEEG onderzoek door ons beoordeeld zijn, wordt er na twee weken contact met u opgenomen voor het plannen van een rapportbespreking. Als u vervolgens bovenaan de eventuele wachtlijst staat, nemen we weer contact met u op om de behandeldata te plannen.
Voor rTMS en Neurofeedback is de behandelfrequentie en continuïteit van de behandeling van belang. Wij adviseren om minimaal 2 à 3 behandelingen per week te plannen. U kunt een aantal weken vooruit plannen zodat u zeker weet dat u op de gewenste tijd ingepland bent.

Wachtlijst

Natuurlijk wilt u graag snel geholpen worden bij psychische klachten. Wij doen er daarom alles aan om u zo snel mogelijk te helpen. Er is echter veel vraag naar onze hulpverlening. Daarom publiceren wij onderstaand de wachttijden die bij ons van toepassing zijn.

De wachttijd is niet diagnose afhankelijk en verschilt niet per verzekeraar. Maandelijks vindt er een update plaats van de actuele wachttijden.

Vestiging Nijmegen

 

Basis GGZ

Gespecialiseerde GGZ

 

Intake

4 weken

4 weken

 

Start behandeltraject

4 weken

8 weken

 

Vestiging Den Haag

 

Basis GGZ

Gespecialiseerde GGZ

 

Intake

2 weken

2 weken

 

Start behandeltraject

4 weken

8 weken

 

Vestiging Eindhoven   Basis GGZ

Gespecialiseerde GGZ

 

Intake

2 weken 2 weken
 

Start behandeltraject

4 weken 6 weken

Annuleren van een afspraak

Als u op het tijdstip van de afspraak verhinderd bent, kunt u minimaal 24 uur van tevoren kosteloos annuleren. Daarbij geldt dat u:

  1. telefonisch mag afzeggen
  2. de voicemail van de psychologenpraktijk mag inspreken
  3. een mailtje mag sturen aan nijmegen@neurocaregroup.com

Als de annulering niet tijdig door wordt gegeven, wordt er gereserveerde tijd (50 euro) in rekening gebracht. Indien u helemaal niets laat horen en niet komt opdagen, wordt het volledige consult (115 euro) in rekening gebracht.